čtvrtek 29. června 2017

62. Leňajs testuje tipy z netu

Znáte to... na netu koluje spousta receptů, návodů a diy, který zaručeně fungujou. A pak jsou zde taky fotky, jak to podle toho tutorialu má vypadat a jak to vlastně dopadlo v reálným životě. Tak na to druhý si vždycky vzpomenu, když koukám na nějaký video na facebooku GOOFUL. Stránky jsou to zajímavý, všechno vypadá jednoduše a několik videí jsem si uložila, že to třeba jednou vyzkouším. Nakonec na jedno došlo, když jsem koupila formičky na nanuky. Jak to dopadlo, jste mohli vidět zde. A bylo to mňam, ačkoli jsem recept, který pod fotku píšu, už lehce upravila k obrazu svému. Celkem mě to povzbudilo a tak jsem se rozhodla vyzkoušet další tip z výše zmíněných stránek - video zde. A jak to dopadlo?


Dobrý! Zase trocha úprav a do budoucna to ještě vylepším, ale určitě mě to motivuje k vyzkoušení dalšího :-) A zde recept a la Leňajs:

Krůtí kousky s pečenou zeleninou, rýží a jogurtovým dipem           LP - Lost On You
2 porce

2 krůtí prsa
1 červená cibule
1 žlutá paprika
zelené fazolky (měla jsem mražené ještě od mamky z loňska)
1 batát
cizrna (suchá je pak jak beton, raději ji nechte nabobtnat nebo použijte z plechovky)
olivový olej, sůl, pepř, sladká paprika
basmati rýže

Na plech (podle videa) naskládáme na větší kousky nakrájenou zeleninu a cizrnu. Pokropíme olivovým olejem, posolíme, popepříme a poprášíme sladkou paprikou, promícháme a dáme péct na 20 minut na 220°C.
Zatím si nakrájíme maso na menší kousky, dáme si ho do krabičky, pokapeme olivovým olejem, posolíme, popepříme a přidáme oblíbenou bylinku, třeba tymián. Krabičku zavřeme a pořádně zašejkujeme. Dáme na rozpálenou pánev a děláme dozlatova.
Pak si připravte rýži podle toho, jak ji máte rádi. Jen pytlíkovou nedoporučuju. Myslím, že by se k tomu vůbec nehodila.
Nakonec dip. Na ten budete potřebovat:
2lžíce řeckého jogurtu
hrst sekaného koriandru
sůl, pepř, šťávu z citronu
Všechno smícháme a servírujeme jako ve videu. Rýže, zelenina plus maso a na to dip :-)

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat