pátek 22. srpna 2014

24. Terka dělala letní kuře

Dneska dopoledne jsem odpočívala, regenerovala lýtka ztuhlá po překonání Malé Fatry a užívala si vlastní teplé deky. Taky jsem si dala k snídani nálož jogurtu a čerstvého ovoce, "moje" kafe a pořádný kotel čaje. Pes je uražený a nemluví se mnou (tedy dokud nepřijde čas krmení). Takže oběd jsem dneska chtěla sfouknout rychle. Zkusila jsem jednoduchý (universální) recept na kuře na rajčatech s bazalkou. Mrkněte.


Kuře s rajčaty a bazalkou:
 kuřecí prsa
 4 větší rajčata
 olivový olej
 hrst čerstvé bazalky
 kousek čerstvého másla
 1 velký stroužek česneku
 těstoviny
 strouhaný parmezán (nebo něco podobnýho)


Na pánvi jsem rozpálila větší množství olivovýho oleje. Kuřecí prsa jsem očistila, nakrájela a naklepala na cca 1 cm tlustý plátky, osolila a opepřila. Prdla jsem to na pánev a z obou stran řádně opekla. Jak bylo maso nazlátlé i z druhé strany, přihodila jsem do pánve na malé kousky nakrájená rajčata a nasekanou bazalku. Pánev jsem asi 2-3 minuty promíchávala, aby rajčata změkla a pustilo to šťávu. Jako další jsem přisypala nasekaný česnek a kousky másla. Másla jsem tam dala od oka, ale byl to tak asi 0,5cm tlustý plátek. Ještě chvíli jsem to nechala dělat, míchala to, aby se šťáva pěkně dodělala. Případně dosolit/dopepřit. No a v podstatě je hotovo. Jak to na talíři naservírujete je na vás. Já k tomu uvařila penne, ale nějaký široký nudle by byly taky super. Jo, a na konec ještě posypat sýrem!

Jednoduchej letní recept, všechno čerstvý ze zahrádky, minimum ingrediencí. Hotový to bylo i s těstovina tak do 20 minut a měly jsme z toho s mámou 2 porce (padlo na to jen jedno extra velký kuřecí prso, tipuju minimálě tak "déčko"). Takže dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat