sobota 6. září 2014

42. Leňajs bojuje s rychlým ragú

Po delší odmlce vařím sobotní oběd. Ne, že bych normálně v sobotu nevařila, ale spíš často vařím věci ověřené. Tento víkend jsem se však rozšoupla a rozhodla se vyzkoušet hned tři nové recepty. Tento první je celkem nenáročný a rychlý, takže se hodí i jako večeře v týdnu. Narazila jsem na něj na blogu Výpečky a řekla jsem si, proč ne mleté maso :-) Polévku jsem zvolila litevskou, kterou najdete tady. Je rychlá na přípravu, když si červenou řepu uvaříte dopředu (tak jako já včera) :-)








Rychlé ragú                                Ella Fitzgerald - In a Sentimental Mood

1 konzerva loupaných sekaných rajčat
250g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
2 mrkve (menší)
1 cibulka
nastrouhaná kůra z bio citronu
rajský protlak
olivový olej
sůl, pepř
 
V hrnci jsem rozehřála olivový olej a krátce na něm osmahla cibulku a česnek. Přidala jsem mleté maso a nastrouhanou mrkev na hrubo a zalila trochou červeného vína. Pal jsem to orestovala. Přidala jsem nasekaná rajčata, protlak, sůl, pepř čerstvě namletý a nastrouhanou kůru z citronu. Snížila jsem teplotu a vařila asi 20 min. Potom jsem to smíchala s uvařenými těstovinami, přidala parmazán a zapékala na 150°C asi půl hodiny ve vymazaném pekáčku.
 
Chuťově se to podobá boloňským špagetám, takže kdo má tyto chutě rád, ať to vyzkouší :-)
 

Žádné komentáře:

Okomentovat