Rychlé ragú Ella Fitzgerald - In a Sentimental Mood
1 konzerva loupaných sekaných rajčat
250g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
2 mrkve (menší)
1 cibulka
nastrouhaná kůra z bio citronu
rajský protlak
olivový olej
sůl, pepř
V hrnci jsem rozehřála olivový olej a krátce na něm osmahla cibulku a česnek. Přidala jsem mleté maso a nastrouhanou mrkev na hrubo a zalila trochou červeného vína. Pal jsem to orestovala. Přidala jsem nasekaná rajčata, protlak, sůl, pepř čerstvě namletý a nastrouhanou kůru z citronu. Snížila jsem teplotu a vařila asi 20 min. Potom jsem to smíchala s uvařenými těstovinami, přidala parmazán a zapékala na 150°C asi půl hodiny ve vymazaném pekáčku.
Chuťově se to podobá boloňským špagetám, takže kdo má tyto chutě rád, ať to vyzkouší :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat