neděle 7. září 2014

43. Leňajs skóruje s kuřetem s javorovým sirupem

Včera jsem byli na houbách a nasbírali jsme především bedly, ze kterých jsme si udělali k večeři dobrotu na kmínu. Tolik bedel jsem snad v životě neviděla! Fotka speciálně pro Matyldu :-)

Jak už jsem psala včera, tento víkend jsem se v kuchyni rozšoupla. A krasojízda pokračuje dalším receptem, který jsem se rozhodla vyzkoušet zase z vypecky.com - kuře s javorovým sirupem. Je to recept na sladko, ale nebojte se, že by Vám lepila pusa. Javorový sirup je lehký a nepřebíjí chuť kuřete. Pokud na podobné chutě sladkého masa nejste zvyklí, nebo jste je ještě nezkoušeli, tak je to takový vhodný mezikrok.




Kuře s javorovým sirupem                       Paul McCartney & Michael Jackson - Say, Say, Say

4 kuřecí čtvrtky
cca 4 lžíce sirupu
1 jablko
sezam
sůl, pepř

Kuřecí čtvrtky jsem opláchla a osušila. Dále jsem je opepřila a osolila a vložila do pekáčku, který jsem si vymazala olivovým olejem. Na dno kolem kuřete jsem naskládala nahusto měsíčky jablka. Kuře jsem polila javorovým sirupem (byly ho asi 4 lžičky) a pak posypala sezamem. Nakonec jsem lehce podlila vodou a pekla v troubě na 180°C něco přes 1 hodinu za občasného přelévání vody z pekáčku, až se vytvořila pěkná kůrčička. Podáváme s rýží.

Fakt jsme si pochutnali :-)

1 komentář:

  1. Díky za foto, jako obvykle velmi podařené! Kuře určitě vyzkouším, javorový sirup mám ve špajzce, takže není co řešit :-)

    OdpovědětVymazat