Zdroj |
Tento recept se jmenuje původně babiččiny krémeše, ale nevím proč, připadá mi to spíš jako hm... prostě spíš fuj, než mňam, tak proto pouhé obligátní pudinkové řezy. Ať se dílo podaří.
Pudinkové řezy The Pugging Song
Těsto:
280g hladké mouky
100g cukru moučka
1 lžička jedlé sody
50g másla
2 vejce
1 lžíce rumu (nemusí být)
1 lžíce tekutého medu
špetička soli
Prosila jsem mouku s jedlou sodou a přidala jsem ostatní suroviny a vypracovala jsem vláčné těsto. To jsem potom dala na chvíli do lednice odpočívat. Pak jsem si jej rozdělila na 2 díly a z každého jsem vyválela placku o rozměrech plechu. Placky jsem položila na obrácenou stranu vymazaného a vysypaného plechu (Jo! Fakt! Taky jsem koukala) a ořízla, co přečuhovalo. Pekla jsem dorůžova (cca 10min) asi na 180°C.
Krém:
1 mléka
3 vanilkové pudinky
250g másla
4 žloutky
150-200g cukru
2 -3 smetany ke šlehání
ztužovač na šlehačku
moučkový cukr na posypání
V troše mléka jsem rozmíchala pudingové prášky a cukr. Do zbytku mléka jsem přidala žloutky a dala vařit. Těsně před bodem varu jsem přilila zbytek mléka s pudingem a vymíchala jsem hladkou pudingovou kaši. Po vychladnutí jsem zašlehala změklý tuk - měl by mít pokojovou teplotu.
Upečenou placku jsem přendala do plechu, rozetřela na ni pudingový krém a na to jsem nanesla ušlehanou šlehačku se ztužovačem a přikryla jsem druhou medovou plackou. Nakonec jsem to dala do lednice přes noc. Korpusy nasají vlhkost a změknou.
Je to lehké, chutné a ke kávě akorát. Dobrou chuť.
Zdroj |
Žádné komentáře:
Okomentovat