
Mimochodem... vaříte s dětmi? Jak Vám to jde? V jakém věku je dítě parťákem do kuchyně? U mě je to nejspíš o tom, kolik unesou mé nervy. Párkrát jsem to zkusila, ale Otík je celkem akční a svéhlavé batole. Zpočátku paráda, úsměvy a sranda, říkám si, jak si to užíváme. No a pak začne být Otík "kreativní" a mně to na sporáku začne bublat, utíkat, připalovat se... Takže to nakonec končí špinavým a vřeštícím dítětem a často taktéž špinavou matkou ve vývrtce. Zkrátka vařím, když Otík spí. Ale asi přišel čas to zkusit znovu. Tak uvidíme.
Jo a jaké je tajemství vaření na tento způsob? Já to vidím tak, že jsem musela nasbírat určité zkušenosti a zjistit, co potřebuju mít v lednici, abych z toho něco vytvořila. Já tam musím mít smetanu, cibuli, česnek, rajčata nebo aspoň loupaná a krájená v plechovce, zeleninu, někdy žampiony, někdy klobásky, alespoň kuřecí prsa, mražený hrášek, mraženou kukuřici, mrkev, celer, petržel. Jak to máte Vy? Improvizujete? Umíte vařit podle receptu? Co musíte mít určitě v lednici?
Rychlotěstoviny s omáčkou Tatabojs - Usínací
2 porce
půl žluté papriky nakrájené na krátké proužky
1 cibule
hrst zelených fazolek nakrájených na krátké špalíčky
5 cherry rajčátek nakrájených na kousky
1 smetana
sůl, pepř
oblíbené těstoviny
Na pánvi zpěním cibuli a přihodím papriku a fazolky a dělám na mírném plameni, dokud nezačnou měknout. Pak přihodím rajčata a zase čekám, až začnou měknout. Pak to zaleju smetanou, osolím, opepřím a nechám probublávat. Začnu vařit vodu na těstoviny. Flíčky jsou cca za 4 minuty, takže jsem neměla kam spěchat. Zcedím a přihodím do pánve. Zamíchám (U nás se míchalo pořád, protože tohle byla Otíkova práce. A ano, musela jsem uklidit sporák a naštěstí jen blízké okolí) a podávám.
Jo, já vím. Nic objevného. Spíš bych ráda dodala odvahu těm, kdož jsou na tom stejně jako jsem byla já. Moje další meta je začít zkoušet přidávat různé bylinky a koření. Rozmarýn a tymián už celkem ovládám, tak se musím trochu odvázat a zkoušet dál :-) Máte tipy?
Žádné komentáře:
Okomentovat