Omlouvám se, tohle samozřejmě není autentická fotka. V mým případě to bylo víc do oranžova :) |
- rostlinný olej
- 2 stroužky česneku (nasekat na jemno)
- 1 cibule (nasekaná na jemno)
- kari
- kmín
- vločky sušené chilli papričky (nebo jak tohle přeložit)
- kurkuma
- kuřecí prsa (nakrájená na kousky "1 bite size")
- rajčatová pasta (takovej ten protlak)
- kokosové mléko
- sůl, pepř
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Pak ještě na minutku dvě přihodíme česnek, aby to zavonělo. Přisypeme tak 2 lžičky kmínu, lžičku kurkumy, lžičku kari, lžičku sušené papričky, sůl a opíkáme tak minutu. Pak se přidá lžička a půl rajčatového protlaku a zamíchá. Tohle se mi hrozně líbilo, protože to vonělo a vypadalo jak to jídlo, co si v kontejneru dělávali moji indičtí spolubydlící.
Bokem jsem si smíchala nakrájený kuřecí s lžičkou a půl kari, osolila a opepřila a pořádně promíchala. Přidala pak na pánev a cca 6 minut restovala, dokud nebylo na povrchu dozlatova (což není tak složitý, když je všude kari a kurkuma ...). Jak bylo kuřecí zatažený, tak jsem do pánve přilila kokosový mlíko. !!A tady je jeden typ, na kterej jsem narazila - pokud je pevná část mlíka (tuk) oddělená od zbylé tekutiny, tak ji dáme bokem. V konzervě pak smícháme tekutinu pouze s jednou polévkovou lžící onoho tuku, tak aby vznikla krémová konzistence!! Dřív jsem tam prostě prdla všechno, a ono té chuti pak bylo moc, takhle to bylo mnohem lepší. (Zbývající tuk z kokosovýho mlíka plánuju přidat některý ráno do ovesný kaše.) A teď to na pánvi necháme lehce probublávat, sem tam zamícháme a děláme tak zhruba 7 minut, nebo prostě do té doby, než je kuřecí hotový. V případě, že se vám omáčka hodně zredukuje, je možný naředit lehce teplou vodou.
No a podáváme s rýži, že. Tu jsem tentokrát taky zkusila nově, taky proto, že máme v kuchyni slušnou základnu koření. Basmati rýži jsem proprala, dala do hrnce a přihodila 2 tobolky kardamonu, jednu hvězdičku badyánu, osolila a opepřila a zalila množstvím vody v poměru - 1 díl rýže : 1,5 díl vody. V mým případě to sotva pokrylo dno hrnce :) Přivede se to k varu a pak stáhne, poklici necháme na hrnci po celou dobu. A po zhruba 8-10 minutách je hotovo.
Musím říct, že ta rýže voněla nádherně a zároveň chutnala skvěle, aniž by tam bylo to koření příliš cítit.
I have been visiting your recipe blog from past 3 months. The way of recipe tips looks to be easy for all readers. I would personally recommend our blog visitors to subscribe to obtain useful posts like this periodically. Particularly post on "33. Chicken curry (varianta I)" is awesome. Get in touch with us via our websites sweet shops bangalore | sweet shop in cuddalore
OdpovědětVymazat