Tento víkend jsem dělala jen pomocnou kuchařku. Uvařila jsem polívku, hranolky a puding. Hlavní jídlo bylo v rukou muže. A ten se rozhodl pro ryze mužské jídlo. Tak já vnímám hamburger :-) Tentokrát se rozhodl pro recept z webu fresh.iprima.cz, který v detailech upravil. A servíruji Vám ho já.
Burger s cibulovou marmeládou a nivou Tři sestry -Mexiko
4 porce
Marmeláda:
2 lžíce másla
3 červené cibule
50g třtinového cukru
250ml červeného vína
5lžic červeného vinného octa
sůl, pepř
Nejdříve
si připravte cibulovou marmeládu a pánvi rozpusťte máslo. Přidejte
na jemno nakrájenou cibuli a za občasného míchání vařte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne.
Poté ztlumte teplotu vařiče a vařte ještě 10 minut. K
cibuli přidejte cukr a zamíchejte. Nalijte víno a ocet a nechte vařit
asi 15 minut, dokud se nevyvaří skoro všechen alkohol. Opepřete a
osolte.
Majonéza:
50g majonézy
1 lžička čerstvé citronové šťávy
3 cherry rajčátka (místo kečupu)
2 stroužky jemně nasekaného česneku
sůl, pepř
V míse smíchejte majonézu, citronovou šťávu, kečup, česnek a osolte a opepřete. Všechny suroviny pořádně promíchejte.
Burgery:
500g mletého hovězího masa
3 lžíce olivového oleje
100g nivy (my jsme měli doma gorgonzollu)
4 ks sezamové bulky
50g rukoly
sůl, pepř
Majonéza:
50g majonézy
1 lžička čerstvé citronové šťávy
3 cherry rajčátka (místo kečupu)
2 stroužky jemně nasekaného česneku
sůl, pepř
V míse smíchejte majonézu, citronovou šťávu, kečup, česnek a osolte a opepřete. Všechny suroviny pořádně promíchejte.
Burgery:
500g mletého hovězího masa
3 lžíce olivového oleje
100g nivy (my jsme měli doma gorgonzollu)
4 ks sezamové bulky
50g rukoly
sůl, pepř
Maso
opepřete a osolte. Rozdělte na 4 díly, z kterých vypracujte 4
karbanátky. Na pánvi rozehřejte olej a postupně maso opečte z obou
stran. Maso je dobré na pánvi zatěžkat a přitlačit k ní, k tomu dobře
poslouží např. hrnek půllitrák. Bulky
rozkrojte na půlky. (Bulky se můžou na pár minut dát rozpéct do
trouby., my je dáme na chvíli opéct na výpeček na pánvi) Spodní bulku potřete připravenou majonézou, přidejte rukolu, na
ni dejte upečené maso, posypte rozdrobenou nivou a na samotný vršek
dejte cibulovou marmeládu. Přikryjte bulkou a podávejte.
Hranolky dělám podle Dity P. a neznám lepší.
Takže Vám přejeme dobrou chuť :-)
Hranolky dělám podle Dity P. a neznám lepší.
Takže Vám přejeme dobrou chuť :-)
To bych si teda dala! A je to taky babský jídlo, podle mě teda určitě :-)
OdpovědětVymazatTak to, že máš s Lukášem podobný chutě, to už vím od Špilberku ;-)
Vymazat