čtvrtek 4. února 2016

31. Pečené kuřecí se zeleninou

Nazdar, tak si tady v kontejneru připadám, jako průkopník rychlých a jednoduchých jídel, neboť je nás tu na jednu kuchyň poměrně velkej počet a jeden tam nechce zabírat moc místa a času. Navíc tady v Dánsku mám při nakupování úplně jiný možnosti :) Suroviny jako rukola, saláty, avokádo, olivy, batáty, apod. jsou tu (v mým zvráceným vesmíru a počtech) levnější než je tomu u nás a navíc si ledničku (resp. tu jednu poličku v ní) zásobuju naprosto sama. A tak brouzdám internetem, hledám nápady, slintám na klávesnici a přemýšlím, co bych tak ještě zkusila. Tak, tentokrát to bylo opravdu jednudochý :)


Pečené kuřecí se zeleninou:
 2 kuřecí prsa
 batáty (nebo jeden obrovskej)
 1 brokolice
 olivový olej
 2 stroužky česneku
 sůl, pepř, rozmarýn, paprika 

Troubu jsem dala rozehřát na 200 stupňů a na plech si nachystala alobal, který jsem potřela lehce olejem. Batát jsem oškrábala a nakrájela na kostky, cca 1 cm hrana. Jestli máte zkušenosti s batáty, nevíte, jak moc se mají okrajovat? Přišlo mi, že tu krásnou oranžovou barvu měl až celkem hluboko pod slupkou. Každopádně já ho okrájela jak normální brambor a chuť byla ok.
Taky jsem si očistila brokolici a nachystala si ji na malé růžičky. Na 1/3 plechu jsem pak naskládala kostky batátu, na 2/3 jsem položila kuřecí prsa, který jsem nijak nenaklepávala, a na tu poslední část jsem dala brokolici. Všechno jsem to zasypala najemnou nasekaným česnekem a pak osolila, opepřila, dala na to rozmarýn (sušenej) a posypala to paprikou (normálně bych použila sladkou normální papriku, ale tu jsme jaksi v "common shelf" neměli, použila jsem ale koření tomu hodně podobný). Nakonec jsem to ještě celý poměrně štědře pocákala olejem a dala do vyhřáté trouby. Dělalo se to tak 35 - 40 minut, doporučuju ke konci sledovat, aby se vám to nespálilo (jako mě ta brokolice).

A bylo hotovo. Mám toho na dvě jídla a musím říct, že to tady provonělo celou kuchyň. Maso bylo krásně udělaný, trochu sušší, ale tak je to pečený kuřecí :) Brokolici, jak jsem říkala, jsem trochu přičmoudla, ale batáty byly vynikající. Zkoušela jsem je poprvý a nepřišly mi nijak zvlášť sladký, ale hodně mi připomínaly dýni, pečenou dýni. Takže dobrota. Jo a úklid - prostě jsem vyhodila alobal, otřela plech a bylo :) 

PS: Na závěr přidávám jen důkaz, že opravdu zkouším novoty. Tohle je moje krémové rizoto s brokolicí, na které už jsem odkazovala na fb. 


Žádné komentáře:

Okomentovat