pátek 20. ledna 2017

58. Leňajs boduje s houbovým bulgurem

Už mě nebavilo dělat doma pořád dokola jídla se stejnou přílohou. To máte: brambory, knedlíky,
rýže, těstoviny, kuskus, brambory.... A pořád dokola. A tak jsem se vrhla do bulguru. A musím říct, že tohle jídlo je celkem podle mého gusta. Navíc je to jídlo z jednoho kotlíku, což je jeho plus :-) Tak zde ho máte.

Bulgur s houbami         Diana Krall - Peel Me A Grape 

200g bulguru
400ml vývaru
olej
2 cibule
2 hrsti sušených hub chvíli předem namočených
100g celeru na kostičky
1 velká mrkev na nudličky
2 stroužky česneku
1 červená nebo žlutá paprika na proužky
smetana
klobása nebo kuřecí stehenní řízky na kousky

Pokud máte kuře, tak začněte jím. Pokud klobásu, tak můžete začít i s houbami a zeleninou.

Kuře si na oleji osmahnu dozlatova, pak přihodím scezené houby, cibuli, celer, mrkev, prolisovaný česnek a papriku. Podlijeme trochou vody a dusíme cca 15 minut. Pak přidáme bulgur a zalijeme vývarem. Dusíme dalších 15 minut. Nakonec přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Lze podávat posypané sýrem.

Můžete přidat i čerstvé bylinky - petrželku, bazalku, cibulovou nať.

Žádné komentáře:

Okomentovat