Ingredience:
• těstoviny - spaghetti, penne
• cherry rajčátka - asi jednu hrst, rozpůlená
• ančovičky - 3, nebo tuňák v plechovce - asi půl konzervy
• černé olivy bez náplně - menší hrst
• česnek - jeden stroužek... Podle síly
• feferonka podle chuti ;)
• pasírovaná rajčata - asi 3 lžíce
• bazalka čerstvá
Postup:
Na olivovém oleji lehce smažíme česnek na plátky spolu s rybou a feferonkou. Až česnek začne hnědnout, přidáme cherry rajčátka a olivy. Takto to všechno restujeme, až nám rajčátka začnou měknout. V tu chvíli přidáme pasírovaná rajčata a menší hrnek vody z těstovin. Posolíme a redukujeme. Až nám omajda zhoustne, můžeme tam ještě přilít trošku vína, které opět pomalu zredukujeme. Do omáčky přidáme těstoviny a ještě na ohni to řádně promícháme, omáčka by se tak měla do těstovin "zapéct". No a pak si to už jen posypte čerstvou bazalkou a zasněžte parmazánem. Je to luxusní a rychlé jídlo, doporučuju do chladného počasí, protože ty feferonky vás pořádně zahřejí!
Žádné komentáře:
Okomentovat