Měla jsem s děckama ve škole výstavku dýní, některé se ale bohužel v teple třídy začaly kazit, a tak jsem se dnes rozhodla zachránit :) jednu krásnou Hokkaido.
A tak vznikl tento podzimní recept.
Na rizoto potřebujeme:
jednu cibuli
dva stroužky česneku
15 dkg anglické slaniny
půlku dýně Hokkaido
šalvěj ( pár lístků, já jsem dala tři )
rýži na rizoto ( nejlíp Arborio, tu ale nemám šanci v Kounicích sehnat,
tak postačila obyč. kulatozrnná )
dvě deci bílého vína
1,5 l vývaru ( zeleninový )
sůl, pepř, máslo a parmazán ( skvěle postačí Gran Moravia )
Na olivovém oleji jsem osmažila nakrájenou cibulku, přidala nasekaný česnek, nakrájenou anglickou. Přisypala jsem rýži a promíchala. Přiliju víno a nechám odpařit. Pak jsem přidala na malé kostky nakrájenou dýni a šalvěj. Přilívám vývar po troškách a míchám asi 20 minut. Nakonec osolím, opepřím a přidám trošku másla. Úplně nakonec posypu sýrem.
Takže byla dneska u Valentů parádní večeře. Rychlá, zbytek vína k tomu, co dodat :)
Hurá, Anet žije! Už jsem se lekla, že s vama něco je :-)
OdpovědětVymazatTen můj výpadek má jedno jméno a to Půda :) Prostě není čas na nic jinýho, ale jdeme do finále, takže už u nás konečně budou moct návštěvy důstojně přebývat! Takže se těš, dorazíte na návštěvu. Už brzo snad :)
VymazatJé, tak to je super. Měly bysme se vidět, už je to strašně dlouho, co jsme si pokecaly. Co nějaká tajná nakupovací akce v Brně? Napíšem si sms a pojedem.
Vymazatsuper nápad
Vymazat