Zdroj |
A Lukáš vybral restauraci Green v Komíně. Nikdy předtím jsme tam nebyli, tak jsme moc nevěděli, co čekat. Ale jedno plus měli už dopředu. Pěkné a přehledné stránky s perfektním rezervačním systémem, který nás dokonce hodinu předem formou sms informoval, že na 14. hodinu máme rezervovaný stůl a pokud nestíháme, ať klidně zavoláme. Obecně byly internetové stránky při hledání největší kámen úrazu. Restaurace stále tuto formu prezentace dost podceňují, alespoň v Brně.
Když jsem dorazili, byli jsme usazeni a hned nám bylo řečeno, že husa není. Naštěstí tedy kachna ano. Pro nás to ale moc velký rozdíl není, takže vše v pořádku. Vybrali jsme si víno. Nejprve bílé Veltlínské červené rané z vinařství Plaček a pak červené Modrý Portugal vinařství Maděřič. Obojí bylo výborné. Džbán kohoutkové byl samozřejmostí. Jako malou pozornost jsme dostali paštiku z uzeného masa.
A pak už přišlo čtyřchodové menu. Nejprve kachní masová paštika podávaná s brusinkovou omáčkou a čerstvě rozpečeným toastem. Paštika byla skvělá a ačkoli jsme věděli, že nás čekají ještě tři chody, nemohli jsme ji nechat na talíři.
Pak následovala polévka kaldoun. Ještě nikdy předtím jsem ji neochutnala a dopředu jsem plánovala, že prostě polévku nedojím, abych měla místo na kachnu. Ale opět nešlo polévku nedojíst. Byla úžasná. Dala by se chutí přirovnat ke svíčkové omáčce. Byla krásně krémová se zeleninou a kousky masa.
Pak už přišla samotná kachní čtvrtka pomalu pečená spolu s jablky a hruškami, podávaná s červeným karamelovým zelím a domácím bramborovým a karlovarským knedlíkem. Kachna byla opravdu dobře upečená. Šťavnatá a krásně se rozsypávala, jen jsem do ní lehce rýpla vidličkou. Zelí i knedlíky taky dobré. Kachna splnila mé očekávání. A spolu s červeným vínem perfektní.
Poslední přišel na řadu křehký koláč s náplní z jablek a vlašských ořechů, sypaný cukrem a doplněný poctivou porcí čerstvě ušlehané smetany. Obsluha nám chtěla koláč servírovat bezprostředně po kachně, ale to jsme s úsměvem odmítli a ještě nějakou dobu jsme jen tak seděli, popíjeli víno, klábosili a těžce oddychovali. Když nám desert přinesli, opravdu nás potěšila poctivá smetana. Ale jinak byl pro mě koláč zklamáním. Těsto mělo být křehké, ale téměř se nedalo desertní vidličkou ukrojit. Cappuccino standardní v podobě kávy Illy.
Obsluhovala nás milá slečna, která o nás pěkně pečovala. Restaurace je nekuřácká. Prostředí bylo velmi příjemné hlavně poté, co restauraci opustili zákazníci s rezervací na 12. hodinu. Nachystané stoly zatím čekaly na další vlnu jedlíků, kteří měli stoly rezervované na 17. hodinu, a my jsme měli opravdu klid. Navíc jsem zjistili, že při platbě kartou Citi Life máme 15% slevu, což při naší útratě také potěší, že :-)
Že bych měla jídlo vyfotit jsem si uvědomila vždy až po prvním soustu, tak proto ty příbory v talíři a trochu "pocuchané" aranžmá :-)
Jestli je pro Vás důležitý i šéfkuchař, tak ten zdejší prý vařil v Grand hotelu. Restaurace Green patří do sítě provozoven firmy Brixton, kam náleží i např. restaurace Nekonečno, Noem arch, kavárna D-café ad.
Žádné komentáře:
Okomentovat