Každopádně člověk jíst musí, že. Recept, který Vám dnes budu servírovat, jsem objevila v práci v časopise (kde asi tak ten časopis mohl ležet, že? ;-). A přišel mi jednoduchý. Tak jsem se rozhodla ho vyzkoušet. To jsem ani netušila, jak dobře jsem udělala. Protože brambory jsem mohla škrábat v sedě a zbytek nebyl náročný. Za necelou hodinku bylo hotovo a já mohla zpátky do postele. Tentokrát bylo menu bez polívky a desertu, ale to doufám pochopíte.
Obalované rybí filety s kaší a hráškem Actually Love - All You Need Is Love
Na rybu:
70g strouhanky
80g strouhaného parmazánu
2 lžíce strouhané citronové kůry
80g rozpuštěného másla
4 filety z bělomasé ryby
hladká mouka na obalení
2 vejce lehce našlehaná
Na česnekovou kaši:
1kg oloupaných brambor, nakrájených na kostky
100g másla
150g zakysané smetany
2 celé palice česneku
sůl, pepř
Na mačkaný hrášek:
400g mraženého hrášku
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
kůra z 1 citronu
hrst mátových lístků (nemusí být)
Ze všeho nejdřív si dejte upéct česnekové palice na bramborovou kaši. Troubu rozpalte na 220°C, palicím ukrojte horní špičky stroužků, pokapejte olivovým olejem a dejte asi na 15 minut péct. Připravte si brambory do hrnce, osolte a dejte asi na 20 minut vařit. Mezitím si připravíme rybu. V míse smícháme strouhanku, sýr, citronovou kůru a rozpuštěné máslo. Rybí filety z obou stran poprašte moukou, protáhněte vejcem a obalte připravenou směsí. Všechny obalené filety naskládejte do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pokud se nám česnek upekl, vyjmeme ho z trouby a dáme zchladit do lednice, abychom si později nespálili prsty při vylupování stroužků. Do trouby vložíme pekáček s rybou asi na 15 minut, prostě dokud nebude dozlatova. Rybu není třeba solit, i tak bude ochucená až až. Mražený hrášek dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 4 minuty. Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim máslo a dobře prošťoucháme. Poté vmícháme zakysanou smetanu a vymačkaný pečený česnek. Podle chuti osolíme a opepříme. Vrátíme se k hrášku. Scedíme ho a spolu s nasekaným česnekem, máslem, kůrou z citronu a mátovými lístky rozmačkáme a podle chuti dosolíme. Podáváme společně na jednom talíři
- my jsme si koupili chlazenou tilápii nilskou, ale můžete použít i mraženou tresku
- ačkoli to vypadá, že je to nezdravě smažené, je to zdravě pečené, finta na děti! :-)
- pečení je dozlatova a nemusíte se bát, že se Vám ryba někde přichytí nebo připálí
- chutě jsou velmi výrazné a je jich hodně dohromady, spousta česneku, parmazán a citron, ale nebojte se toho, je to fakt dobrota :-)
Chci a chci a chci!! :)
OdpovědětVymazat