Kuřecí burrito:
kuřecí prsa
cibule
olivový olej
rýže
konzerva krájených rajčat
konzerva tmavých (černých) fazolí
sušený česnek (čerstvý může být taky)
chilli
kmín
kuřecí vývar
sýr (cheddar, popř.parmezán)
sůl, pepř
Jak je jasný z názvu, je potřeba jen jeden větší hrnec. V něm jsem na troše oleje osmahla na jemno nakrájenou cibuli a pak taky kuřecí nakrájené na středně velký kostky. Stačí opíkat tak dlouho, aby maso trochu zhnědlo, nemusí být úplně hotové. Pak se maso s cibulí odsune v hrnci na jednu stranu a na druhou se přileje ještě trocha oleje a přisype se rýže. Mám tady jen basmati rýži, takže jsem použila tuhle, a dala jí tam celej jeden hrnek, což ve výsledku dalo 3 normální porce (2 moje porce). Rýži jsem na oleji restovala jen chvilku, všehovšudy tak 2 minuty. A pak se do hrnce přidají scezené fazole, rajčata, chilli, kmín, sůl, pepř a taky česnek. Nekupovala jsem zbytečně sušenej česnek a prostě jsem tam propasírovala jeden velkej stroužek čerstvýho. Pokud máte rádi pikantní jídla, dala bych tam víc česneku a víc chilli (pro příště). Celý se to zalije vývarem, kterýho byly tak necelý 3 hrnky, a přivede se to k varu. Pak už jsem to jen přikryla pokličkou, snížila teplotu a nechala cca 20 minut vlastnímu osudu. Když je všechna tekutina vsáknutá do rýže, jsme v podstatě hotovi. Ochutnala jsem, protože to je důležitá součást kuchařského postupu, a pak přimíchala půlku cibule na drobno nakrájenou a zasypala to štědrou dávkou sýra (ano, má tam být cheddar, ale i s parmezánem to bylo výborný). Znovu přikryla a servírovala, až se sýr rozpustil.
Můžu říct, že to bylo vynikající! Vážně. Spolubydlící z kontejneru se slízali jak švábi na pivo a čuchali, kdo si to tam co vaří. A i jim to chutnalo. Přišlo mi to dost jako italský risoto, jen na mexickej způsob a bez alkoholu. Pokud byste chtěli dodržet správné podávání jídla, měli byste k tomu nabídnout zakysanou smetanu, quacamole, tortily a burrito ozdobit zelenou cibulkou a nakrájeným čerstvým rajčetem.
Žádné komentáře:
Okomentovat