...a to překvapivě v kombinaci s bulgurem. Poprvé jsem tohle jídlo ochutnala u ségry, když je pro nás připravila jako sváteční narozeninový oběd. Recept pochází z kuchařky 15 minut v kuchyni od Jamieho Olivera, kde obsahuje i spoustu dalších ingrediencí - ředkvičky, řeřichu, mletý koriandr... Takto přesně to dělala ségra a chutnalo to výborně. Hlavně mě překvapilo, jak dobrá může být brokolice. Není to totiž moje nejoblíbenější zelenina a tak se jí trochu vyhýbám. Jenže tento týden jich měli na trhu zrovna několik tak krásných, že jsem se rozhodla jim dát šanci i u mě v kuchyni. Původní recept jsem trochu upravila, aby mi to nezabralo moc času a taky jsem trochu zmenšila množství surovin. Prostě tak, aby se z toho mohlo stát běžně dostupné jídlo na všední den.
BULGUR S BROKOLICÍ A KRŮTÍMI PIDISTEAKY
BULGUR S BROKOLICÍ A KRŮTÍMI PIDISTEAKY
Brokolice už je uvařená, vytáhnu ji z vody a místo ní tam nasypu bulgur. Podle návodu vařím. Mezitím nakrájím 2 jarní cibulky a hrst lístků máty a nasypu do hrnku, přidám k tomu lžičku medu, trochu červeného octa (mám domácí ovocný, ale myslím by byl dobrý i vinný červený) a všecko promíchám.
Do kelímku zakysané smetany rozmačkám menší stroužek česneku a mírně osolím.
Až je bulgur hotový, dám ho do mísy a promíchám s cibulkou. Nahoru naházím brokolici, osmažím pidisteaky, nakrájím na proužky a přidám k bulguru. Nakonec semtam přiliju zakysanou smetanu. No a je to.
Ale pořád jsem měla pocit, že tomu chybí něco červeného. Byl to jen vizuální dojem, chuťově to bylo všechno dobrý, ale příště tam prostě ty ředkvičky musím přidat :-)
A bonus pro maminky:
V menším kastrolku vedle vařím Vojtíškovi brokolici, oloupanou a nastrouhanou mrkev a kousek krůty. Po uvaření rozmixuju. Až to budu vařit příště, dám mu tam i trochu bulguru.
(Vojta má teď 7 měsíců)
Žádné komentáře:
Okomentovat