neděle 1. června 2014

36. Leňajs bojuje s bylinkovým kuřetem

Zkrátka a dobře je konec školního roku a to je něco jako podávání daňového přiznání v účetařině. To furt jenom makáte, síly ubývají geometrickou řadou, a když máte volno, tak jste rádi, že jste. A když k tomu máte muže, který zjistil, že ho vaření baví, tak to pak nevaříte vůbec nebo napůl, jako tomu bylo nedávno večer. Kuře jsem dělala já a Lukáš udělal caesar salát. Kuře na bylinkách byla taková variace na pstruhy, které jsme před několika týdny měli tu čest ochutnat u Matyldy. A protože mně konečně dorostly na jaře zaseté bylinky a Lukáš dovezl od mámy velikánskou zásobu libečku, který jsme měli ve váze jako kytku, tak jsem z každého něco oškubala a přidala ke kuřeti. Výsledek byl výborný :-)

Původně jsem chtěla Lukášův recept přidat sem, ale protože to vzal poctivě, zaslouží si samostatný článek.


 Kuře na bylinkách                                                Iva Bittová & Miroslav Donutil - Zabili, zabili

kuře podle toho, kolik porcí potřebujete
(my jsme měli jen stehenní špalíčky)
1 cibule
1 stroužek česneku
hrst tymiánu
hrst petržele
hrst libečku
olivový olej
sůl, pepř

Kuře jsem omyla, osušila, osolila a opepřila. Pak jsem v zapékací míse, ve které jsem se kuře chystala péct, osmahla na oliváči cibulku a stehna ze všech stran zprudka opekla, pak jsem na chvíli přidala česnek nakrájený na plátky. Nakonec jsem všechno posypala nasekanými bylinkami, zalila vodou a pekla v troubě na 180°C 45minut přikryté a pak asi 20minut bez poklopu.

Obměnou bylinek máte hodně variací.

1 komentář:

  1. Hej, tak že bych to někdy otestovala na našem tatovi? :) A ten výběr songů je mi nějak povědomý ;)

    OdpovědětVymazat