neděle 29. června 2014

40. Leňajs peče bramborové bylinkové lodičky

Jojo, sice jsem na facebooku psala, že se asi vzdám svého místa zde ve prospěch svého muže, ale dnes mi to nedalo. Takže tady to máte :-)

Miluju snídaně. Je to mé nejoblíbenější jídlo dne. Když jedu ráno do práce, vychutnávám si doma uvařené kafe s sebou a nějakou tu buchtičku nebo muffínek. Ale mnohem raději mám snídaně o víkendu. Bohužel, můj muž je sova, takže vyspává až po poledního, takže máme celý víkendový provoz posunutý. Když se o víkendu vzbudím, tak si dám třeba jogurt s vločkami, medem a ovocem. A brunch jíme potom většinou spolu. Nemáme žádný zajetý zvyk jako třeba mí rodiče (v sobotu ráno se snídají čerstvé rohlíky s posoleným máslem). Většinou čerpáme z toho, co je, podle toho, kolik je času, nebo prostě podle chuti :-)

Dnes se brunchovaly vydatné bramborové lodičky, protože jsem včera koupila nové brambory :-)

Bramborové bylinkové lodičky                                             Pearl Jam - Sirens
pro dva

5 větších nových brambor
sůl a pepř
1 cibule
50g nastrouhaného parmazánu
hrst čerstvých bylinek - já jsem nasekala tymián,
pažitku a šalvěj, co mám na okně, ale můžete tam dát cokoli

Brambory jsem důkladně omyla a vařila asi 45min, pak jsem je slila a nechala chvíli vychladnout. Mezitím jsem si osmažila cibuli pěkně do hněda, nastrouhala jsem si parmazán a nasekala bylinky. To všechno jsem promíchala. Když brambory trochu vychladly, rozkrojila jsem je a vidličkou jsem vydlabala střed a přidala ho k parmazánu a bylinkám. Celé jsem to osolila, opepřila a přidala cibulku. Hmotu jsem rozmixovala a naplnila jí lodičky. Ty jsem naskládala na plech vyložený pečicím papírem a pekla 20 minut na 220°C. Podávala jsem se sklenicí mléka.

Dobrou chuť :-)

Zdroj: http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-recepty/259704/recepty-z-novych-brambor-podle-sefkuchare-ihnacaka.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=clanky&utm_campaign=Blesk.cz#183744

Žádné komentáře:

Okomentovat