Jojo, sice jsem na facebooku psala, že se asi vzdám svého místa zde ve prospěch svého muže, ale dnes mi to nedalo. Takže tady to máte :-)
Miluju snídaně. Je to mé nejoblíbenější jídlo dne. Když jedu ráno do práce, vychutnávám si doma uvařené kafe s sebou a nějakou tu buchtičku nebo muffínek. Ale mnohem raději mám snídaně o víkendu. Bohužel, můj muž je sova, takže vyspává až po poledního, takže máme celý víkendový provoz posunutý. Když se o víkendu vzbudím, tak si dám třeba jogurt s vločkami, medem a ovocem. A brunch jíme potom většinou spolu. Nemáme žádný zajetý zvyk jako třeba mí rodiče (v sobotu ráno se snídají čerstvé rohlíky s posoleným máslem). Většinou čerpáme z toho, co je, podle toho, kolik je času, nebo prostě podle chuti :-)
Dnes se brunchovaly vydatné bramborové lodičky, protože jsem včera koupila nové brambory :-)
Bramborové bylinkové lodičky Pearl Jam - Sirens
pro dva
5 větších nových brambor
sůl a pepř
1 cibule
50g nastrouhaného parmazánu
hrst čerstvých bylinek - já jsem nasekala tymián,
pažitku a šalvěj, co mám na okně, ale můžete tam dát cokoli
Brambory jsem důkladně omyla a vařila asi 45min, pak jsem je slila a nechala chvíli vychladnout. Mezitím jsem si osmažila cibuli pěkně do hněda, nastrouhala jsem si parmazán a nasekala bylinky. To všechno jsem promíchala. Když brambory trochu vychladly, rozkrojila jsem je a vidličkou jsem vydlabala střed a přidala ho k parmazánu a bylinkám. Celé jsem to osolila, opepřila a přidala cibulku. Hmotu jsem rozmixovala a naplnila jí lodičky. Ty jsem naskládala na plech vyložený pečicím papírem a pekla 20 minut na 220°C. Podávala jsem se sklenicí mléka.
Dobrou chuť :-)
Zdroj: http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-recepty/259704/recepty-z-novych-brambor-podle-sefkuchare-ihnacaka.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=clanky&utm_campaign=Blesk.cz#183744
Žádné komentáře:
Okomentovat