neděle 12. ledna 2014

27. Leňajs bojuje za Pauluse

Víkendové vaření poslední dobou řeším tím, že jdu do Lidlu a mrknu, jaké maso mají v akční nabídce. Podle toho se odvíjí náš jídelníček. Tentokrát jsem taky sáhla po letáku Pauluse a Ihnačáka a zaujaly mě špagety se sýrem cottage. Pokud jste nezaznamenali, tak jsem je vyzkoušela. Jsou jednoduché a chutné. Zkuste je.


Zdroj: http://kuchynelidlu.cz/product/celozrnne-spagety-se-syrem-cottage-porkem-a-zampiony

Špagety se sýrem cottage, pórkem a žampióny   Serge Gainsbourg & Brigitte Bardot - Bonnie and Clyde

špagety pro 4 osoby
2 kelímky cottage
pórek
16 žampiónů
120g angl. slaniny
100ml bílého suchého vína
2 hrsti bazalky
oliv. olej, sůl, pepř
strouhaný parmazán
8 stroužků česneku

Špagety uvařím podle návodu al dente. Sliju, ale trochu vody v nich nechám, aby nevyschly. Slaninu a bílou část pórku nakrájím na nudličky, očistím žampióny a nakrájím na menší kousky. Česnek nakrájím na plátky. Na pánvi rozpálím olivový olej a restuju nejprve slaninu, a pak postupně přidávám pórek, žampióny a nakonec česnek. Lehce osolím a opepřím. Nakonec podliju bílým vínem a nechám chvilku povařit.
Paulus doporučuje spojit špagety a omáčku po dvou porcích. Na rozehřátou pánev (já si na to vzala wok) přendám polovinu omáčky a špagety. Promíchám, přidám kelímek sýru cottage a nechám povařit. Pak přidám nasekanou bazalku a hrst nastrouhaného parmazánu. Promíchám a nechám chvíli provařit.
Nakonec přendám na talíře a posypu ještě trochou parmazánu a pokapu olivovým olejem. Osolím, opepřím a ozdobím snítkou bazalky.

Žádné komentáře:

Okomentovat