Jak už jsem řekla v úvodu minulého článku, menu plánuju většinou přímo v obchodě. A protože měli chlazeného lososa baleného po dvou porcích, tak jsem neváhala.
Losos na citrusech s voňavými bramborami
Annie Lennox - No more I love you's
2 porce
2 filety z lososa bez kůže
šťáva z 1 citrónu
šťáva z 1 pomeranče (přidala jsem i mandarinky)
2 lžíce olivového oleje
300g příloh. brambor
1 lžička dijonské hořčice
hrst nasekané bazalky
1 lžička kaparů
Troubu si předehřeju na 170°C. Lososa osolím a opepřím, dám do krabičky spolu s polovinou šťávy z citrónu, veškerou šťávou z pomeranče a se dvěma lžícemi olivového oleje. Uzavřu a nechám alespoň 10 minut marinovat. Pak rybu i s marinádou přendám do pekáčku a peču asi 8minut. Pak troubu vypnu a nechám dojít ve vypnuté troubě. V průběhu vaření lososa dám vařit brambory ve slupce. Pak je sliju, nechám chvíli vychladnout a nakonec oloupu a nakrájím na kostky. Osolím, opepřím, promíchám se zbytkem citrónové šťávy, hořčicí, bazalkou a kapary. Vznikne nám takový bramborový salát. Podávám s lososem přelitým vypečenou omáčkou.
Je to jednoduché, lehké a chutné. Dobrou chuť :-)
Tak to dopadlo parádně, jak vidím :-)
OdpovědětVymazat