PEČENÁ RYBA S PARMAZÁNOVOU KAŠÍ
A SALÁTEM
PEČENÁ RYBA S PARMAZÁNOVOU KAŠÍ
A SALÁTEM
Nejdřív oloupu zhruba 600 g brambor a jednu asi 100 g petržel, nakrájím oboje na malé kousky a dám vařit do osolené vody.
Další na řadě je salát: nakrájím půl hlávky pekingského zelí na tenké proužky, dám do větší mísy a přihodím velkou hrst rukoly. Polovinu vaničky cherry rajčat rozpůlím a přidám taky. Do menší mističky naliju 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíci citrónové šťávy, 3 lžíce olivového extra virgin oleje a 1 lžíci medu. Pořádně rozmíchám. Salát rukama opatrně načechrám a přitom přilévám zálivku, pak šupnu vychladit do ledničky.
Zapnu troubu na 175°C. Ryby (měla jsem filety z tresky) omyju, osuším, potřu šťávou z poloviny citrónu a osolím. Přes sítko jemně posypu troškou hladké mouky a přidám kmín. Filety položím na plech vymazaný olejem a dám do trouby. Peču asi 15 minut.
Teď dodělám kaši. Dám ohřát půl hrnku mléka. Uvařené brambory s petrželí sliju, rozmačkám mačkadlem, přidám kousek másla a šlehačem šlehám, než je kaše hladká. Přiliju horké mléko, nasypu zhruba 50 g nastrouhaného parmazánu a znovu společně vyšlehám.
Teď už jen naservíruju a je to. Dobře si pochutnejte!
- Co se týká přípravy, tak nevím, jak to přesně časově vychází, protože jsem mezi tím ještě dělala polívku a dezert.
- Salát je takovej sladší, hodně výraznej. Zálivku určitě použiju i na jinou zeleninu.
- Jo a ještě jsem zapomněla: JARU ZDAR!
No boží! To musím co nejřív vyzkoušet! :-)
OdpovědětVymazatTo zkus, zdravé a chutné ;-)
OdpovědětVymazat