neděle 27. října 2013

17. Terka pekla mrkvové brownies

   ... a to minulý víkend. Když už jsem si upekla dýňové muffiny, proč ne ještě nějaký mrkvový dortík. První pokus o tenhle experiment jsem dělala už v létě, ale za mě musím říct, že tentokrát to bylo ještě lepší. 
   Možná jste už někde na internetu narazili na fazolové brownies, musím se však přiznat, že na to zatím nemám asi dost odvahy. Takže tu je verze s mrkví :)
Mrkvové brownies:
  2 větší mrkve (nahrubo nastrouhané)
  2 vejce
  asi 25g rozpuštěného másla
  6 lžic kakaa (nebo třeba karobu)
  1/3 hrnku medu (no tak ... já tam nedala tolik medu, lila jsem to tam dost od oka,  tipovala bych to tak na 4 lžíce)
  1 lžička prdopeč
  1 lžička skořice
  vanilkový cukr
  arašídové máslo (pokud máte) a ovesné vločky
Postup je jak jinak než primitivní. Smícháme v míse nastrouhanou mrkev, vejce, máslo, kakao, med, prdopeč, skořici a vanilkový cukr. Výsledná hmota je řidší konzistence. Takže do téhle hmoty jsem přihodila větší lžičku arašídového másla a pak začala od oka přisypávat ovesné vločky. Prostě jsem jich tam sypala tolik, až se mi konzistence zdála ideální (to už bude na vás :) ). Těsto jsem nalila do připravené formy, použila jsem formu na biskupský chleba (v létě jsem to pekla v normální koláčové formě). No a dala píct na cca 40min do trouby na 180⁰C.

   Mě osobně tyhle brownies, kde mrkev nahrazuje mouku, chutnaj, i když na někoho jsou málo sladké. Konzistence je vláčnější, jako u pravých brownies. Z téhle dávky je tak asi 7-8 porcí.Doporučuju podávat s krémem z tvarohu, zakysané smetany, aj. 

Dobrou chuť :)


1 komentář:

  1. To se mi líbí! A Wanastowky, to je prostě zlatá éra našeho náctiletýho chlastání. Takže ty brownies budu muset z nostalgie udělat.

    OdpovědětVymazat