středa 2. října 2013

12. Jak Anet málem ani neochutnala pantzarosalatu

Tak jsme vypálili meruňkovici, a protože soused zrovna tak,
v sobotu proběhla na zahradě degustace a (asi) poslední letošní grilovačka.
Vždycky se snažím udělat něco zajímavýho, čím bych to grilování okořenila.
Tak jsem vyzkoušela právě mňamku, která se jmenuje pantzarosalata.
Je to řecké jídlo a jedná se o takovou pomazánku z červené řepy. Vypadá fakt 
zajímavě :), takže chlapy nejdřív ohrnovali nosy, ale když jsem nesla hotové maso z grilu domů děckám, protože už byla zima (nás dospěláky zahřívala ta kořalka) , po návratu na zahradu jsem našla jen dvě malé namazané topinky. Zbytek prostě se..... Takže ani fotka není moje, ale vypadá to na tom obrázku stejně.

Beetroot Hummus
Recept je jednoduchý:
1 větší červená řepa
4 lžíce nasekaných vlašských ořechů
1 kus staršího bílého pečiva
2 lžíce červeného vinného octa
1 drcený stroužek česneku
1/2 lžičky soli
1 lžíce bílého jogurtu

Řepu uvaříme do změknutí, necháme vychladit a nakrájíme na kousky. Dáme do mixéru společně s pečivem ( nakrájeným ), octem, česnekem a solí. Rozmixujeme do hladka, přidáme ořechy a jogurt. Podle chuti ještě přisolíme. Dá se to jíst vychlazené jako příloha k masu, ale chutná to perfektně i na topinkách.

Recept je od Hanky Michopulu z knížky Recepty z farmářského trhu

1 komentář:

  1. No nebylo to zrovna nejlepší,ale myslim že vám by to tety moc chutnalo.

    OdpovědětVymazat