Po dlouhé době se zase konečně hlásím :-) Myslela jsem si, že už ve čtvrtek Vám sem dám recept na zapečené brambory se zeleninou. Ale bohužel se mi nepovedly :-( Byly tvrdé a celé se mi to nějak nezdálo. Zkrátka tento recept sem přidám, až ho trochu vylepším po svém, aby to bylo aspoň dobré. Je to totiž typická večerní rychlovka, a tak by byla škoda nad ní hned napoprvé zlomit hůl.
Původně jsem si ani nemyslela, že Vás tento víkend oblažím nějakým receptem, jelikož jsem doma sama. A možná to zná každá ženská, prostě se o takových víkendech obvykle nějak odbudu chlebem s vysočinou, nudlemi s mákem apod.. Nedělala jsem moc velký nákup. Zmrzlinu a maliny v mrazáku mám a co víc k nějaké té romantické komedii člověčina potřebuje, že? :-)
Ale přece jen jsem se dnes rozhodla, že si udělám nějakou rychlovku. A tak jsem zase sáhla po Martinu Škodovi, jehož knižní podoba u mě doma už moc dlouho zahálí, a zjistila, že suroviny na následující recept mám doma. Tak jsem se do toho pustila.
Těstovinový salát s klobáskou a sušenými rajčaty The Knife - Marble House
400g těstovin
2 stroužky česneku
2 dobré klobásy
šťáva z půlky citronu
60g sušených rajčat v oleji
60g vypeckovaných černých oliv
2 lžíce extra panenského olivového oleje
hrst čerstvého oregana nebo bazalky
sůl a pepř
Těstoviny uvařím v osolené vodě podle návodu, aby byly al dente. Oloupaný a nasekaný česnek dám na pánev a na troše oleje orestuju po dobu asi 2 minut. Pak přihodím nakrájenou klobásu a zase 3 minuty restuju. (Co se týče klobásy, já jsem tam hodila chorizo a nastavila jsem to kvalitním špekáčkem. Typ klobásy volte podle toho, jak moc to chcete ostré.) Až začne klobása chytat barvu, ochutím obsah pánve solí, pepřem a citronovou šťávou, přidám olivy a nasekaná rajčata a zase smažím 2 minuty. Nakonec přihodím slité těstoviny a nasekané bylinky. Hotovo.
Já mám raději méně ostrá jídla, takže chorizo tam příště nedám :-) Ale jinak to bylo celkem dobré. Takže taková večeře v týdnu, když potřebujete něčím zahnat hlad, proč ne. Nebo tak, jak radí Martin, můžete si jej vzít do krabičky na oběd do práce/školy. Protože je to celkem dobré i studené. Takže přeji dobrou chuť :-)
Výborný!!
OdpovědětVymazatPo 2 letech (!!!!!), co je blog na světě, je tohle můj nejoblíbenější recept :)
OdpovědětVymazat