
čtvrtek 29. června 2017
62. Leňajs testuje tipy z netu

čtvrtek 27. dubna 2017
61. Leňajs zrychluje s houbovým kuskusem s kuřecím

Houbový kuskus s kuřecím
500g kuřecích prsou
2 hrsti sušených hub předem namočených
1 hrst mraženého hrášku
1 cibule
žlutá paprika
350g celozrnného kuskusu
kmín, sůl, pepř
Na pánvi na troše olivového oleje začnu opékat na nudličky nakrájená prsíčka. Osolím je a opepřím. Když začnou chytat barvu, přidám cibuli a papriku. Opékám dokud paprika nezměkne. Podle potřeby podlévám vodou. Ke konci přidám mražený hrášek, zcezené houby a kmín, zmírním oheň a nechám restovat. Nachystám si kuskus podle návodu. Když je hotový, vmíchám pánev a je hotovo. A nebo to můžete servírovat zvlášť jako je to na fotce.
neděle 12. února 2017
47. U Matyldy se pekla krásná buchta
...a udělala parádu i při stěhování knihovny. Chtěla jsem upéct něco jednoduchého, co půjde jíst rukama, aby nás to při práci nezdržovalo a nebylo potřeba nádobí. Asi to byla dobrá volba, protože si všichni pochutnali (aspoň doufám) a dokonce i náš Matěj kousek snědl, a to on je dost vybíravej.
Holky a kluci, co jste mi včera pomáhali, ještě jednou díky!
KRÁSNÁ BUCHTA
Krásná buchta |
čtvrtek 26. ledna 2017
60. Leňajs preferuje fofr buchty
pondělí 23. ledna 2017
59. Leňajs rozšiřuje Ottův jídelníček

A zde je další moje variace na recept z knihy Hned to bude, andílku:
pátek 20. ledna 2017
58. Leňajs boduje s houbovým bulgurem

rýže, těstoviny, kuskus, brambory.... A pořád dokola. A tak jsem se vrhla do bulguru. A musím říct, že tohle jídlo je celkem podle mého gusta. Navíc je to jídlo z jednoho kotlíku, což je jeho plus :-) Tak zde ho máte.
sobota 22. října 2016
57. Leňajs miluje špenátové lasagne

čtvrtek 21. července 2016
Dánské listy - 7.díl
Je to tu! Nakonec ne 10., ale 7. díl dánských listů už píšu ze svýho vlastního opatovickýho pokoje. Deset měsíců uteklo jako voda, zejména těch posledních pár (což se odrazilo i na tom, že jsem přeskočila několik vydání listů). Omlouvám se za to, ale snad pochopíte, že v tu chvíli bylo prostě nejlepší si ten skvělej "erasmáckej" život užívat plnými doušky a jeho zdokumentování nechat až na pozdější, klidnou dobu. A tak jsme se nějak dopracovali, propsali a pročetli až k závěrečnému vydání. Tady je!
neděle 15. května 2016
56. Leňajs spotřebovává ingredience a vyrábí sirup

Začnu posledním zmíněným. Asi před měsícem, kdy byla sezóna medvědího česneku v plném proudu, jsem náhodně na FB narazila na událost s názvem Vivat Zelňák, která byla zaměřena právě na medvědí česnek. Nijak zvlášť účelově jsem se tam nechystala, ale byla jsem ve městě a potřebovala jsem nějakou zeleninu a to mě na Zelňák nasměrovalo. Bylo tam pár stánků s jídlem, kávou, vínem apod. Nic velkolepého. A to mi přišlo moc sympatické. Lidí tak akorát. U stánku kavárny Era jsem ochutnala risotto s medvědím česnekem a pánové se rádi o recept podělili, což to bylo prima. Původně jsem si chtěla pesto udělat, protože na tom nic není. Ale pak mě zaujal stánek se skleničkami pesta. A když jsem si spočítala, kolik by stálo nakoupit ingredience, tak jsem hned jednu skleničku koupila. Vyjde to totiž šul-nul. Pesto vyrábí tato značka - Pulpamen. Na jejich stránkách najdete plno zajímavých receptů a pokud byste chtěli ušetřit čas, můžete mrknout sem. V pátek a v sobotu probíhal druhý Vivat Zelňák na téma chřest. Ochutnali jsme burger s chřestovou remuládou a bylo to... no, nebudu vám dělat chutě :-) Na FB najdete informace o dalších minifestivalech, které se budou pokaždé týkat sezónních potravin. A teď už recept na risotto.
úterý 5. dubna 2016
Dánské listy (6.díl)
Zdravím! Tak v minulých listech jsem se těšila, jak se blíží jaro a že odhodím zimní bundu a několik dalších vrstev, ale jak jste si mohli všimnout z nedávné přílohy, udělala jsem si na začátku března výlet za polární kruh, ochutnat trochu té severské zimy. To už je ale víc jak měsíc zpátky a tady se opravdu blýská na lepší časy. Zimní bundu si beru jen na večer a tenisky jsou momentálně v pohotovosti. Taky jsme tu měli nedávno velikonoční prázdniny, a to celej týden. Ale popořadě!
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)