Dost bylo halušek, klobás, svatebního cukroví a dortů. Je na čase vystřízlivět a začít jíst o něco zdravěji (nebo aspoň skoncovat s násilným přežíráním). A začala jsem hned včera, takže k večeři to chtělo něco jinýho než utopence nebo smažené jídlo. Vytáhla jsem ze zásob recept na nicejský salát.
Nicejský salát:
zelené fazolky
tuňák (ve vlastní štávě nebo v oliváči)
rajčata
jarní cibulka
černé olivy
bazalka
vejce
Připravila jsem si zelené fazolky, tzn. vytáhla sáček z mrazáku a fazolky nechala přejít varem. Množství je čistě od oka. A do mísy jsem začala házet nasekanou jarní cibulku, na to na drobno nasekanou čerstvou bazalku (asi hrst). Dál na klínky nakrájená rajčata všech barev i velikostí a taky několik černých oliv. Přidala jsem lehce zchládlé fazolky. Tuňáka jsem slila a nadrobila do mísy. Celé jsem to osolila, opepřila, zakápla trochou citronové šťávy a celé to promíchala. Na ozdobení jsem pak přidala natvrdo uvařené vajíčko.
Ta hudba je výborná! A salát taky udělám.
OdpovědětVymazatTo teda! A film taky:-) A taky už koukám, co všechno musím vyzkoušet :-)
OdpovědětVymazatTak jsem už salát dělala aspoň 3x a je perfektní. U nás už stálice :-)
OdpovědětVymazat