KUSKUS S KUŘETEM A MUŠKÁTOVOU DÝNÍ
KUSKUS S KUŘETEM A MUŠKÁTOVOU DÝNÍ
Tak jdeme na to. Dám rozmrazit kousek kuřecích prsou. Půl menší muškátové dýně umyju, podélně rozčtvrtím, vykrojím semínka a nakrájím na proužky. Do velké pánve naliju trochu oleje ze sušených rajčat, rozpálím a hodím tam maso, osolím a opepřím. Chvilku restuju a pak přidám dýni. Zmírním plamen a podliju (nalila jsem tam asi 3 šufánky vařící se zeleninové polévky, která bublala vedle. Byl to vlastně jen hustý zeleninový "vývar"). Jak se tak maso s dýní dusí, nakrájím pár kousků sušených rajčat v oleji, rozpůlím půl skleničky černých oliv, na kousky nakrájím 3 rajčata a čtvrtku okurky na malé kostičky. Skočím na zahradu pro pár snítek máty a hrst hladkolisté petrželky. Oboje nakrájím.
K masu v pánvi přidám ještě trochou vody a až začne bublat, nasypu tam kuskus. Kolik, to nevím, prostě odhadem, zhruba tak, aby hladina tekutiny byla centimetr nad kuskusem. Vypnu plamen, přiklopím a nechám asi 10 minut vlastnímu osudu.
No a nakonec to v pánvi zamíchám společně se vším, co tam ještě není a pokapu šťávou z půl citrónu.
- Muškátová dýně je taková ta světle zelená, skoro bílá, co vypadá jak kyj. A je rychle hotová, tak není potřeba ji dusit dlouho.
- Máta a sušená rajčata jsou spolu pěkně do páru, překvapilo mě to, je to takový osvěžující.
- Příprava je opravdu rychlá, zabralo mi to tak půl hodiny.
Safra! Ještě jsem nestihla zpracovat koupenou Hokaidó na pomazánku a už abych mazala pro máslovku :-)
OdpovědětVymazatTak tak! Já už vůbec nestíhám dělat všechno, co jste sem daly a přitom mám na všecko chuť :-)
OdpovědětVymazatJá snad půjdu na mateřskou, úplně se mi stýská po tom, jak jsem mohla často vařit. Teď se zmůžu na něco jen o víkendech a to teda není vůbec ono!!! Tohle taky vypadá zase krásně.
OdpovědětVymazatJsem na tom podobně. Taky jen víkendy a pak ještě pondělí. Jinak nic. Ale aspoň ty víkendy si užívám :-)
Vymazat