neděle 1. září 2013

15. Leňajs bojuje s penne carbonara

Včera jsme si užili moc milou svatbu :-) Děkuji Jarušce a Honzíkovi, že jsme u toho mohli být. A tam jsme jedli a pili. Ale asi málo, protože ještě zbylo, takže o oběd na dnešek bylo postaráno :-) Ale večeři už jsem řešit musela. Dlouho jsem vymýšlela a listovala časopisy podle ingrediencí. Asi to znáte. Až jsem nakonec znovu objevila těstoviny carbonara, které jsem s oblibou dělala ještě ve staré kuchyni. Tak nějak jsme na ně pozapomněli. O to větší radost jsem měla, když jsme na ně znovu narazila. Tak tu je máte.



Těstoviny carbonara                                             Queen & David Bowie - Under Pressure
(3-4 osoby)
250g těstovin (doporučeny jsou mašličky,
ale já měla doma penne rigate)
200g anglické slaniny
1 větší cibule
2 stroužky česneku
3 žloutky
mražený hrášek
(já jsem si tam přidala ještě mraženou kukuřici, domácí račata od kolegyně Renátky a oranžovou papriku)
Jo, ještě se tam dává strouhaný parmazán, ale ten mi došel. Jde to i bez něj, ale chuťově je to samozřejmě jinde. Hm, když na to tak koukám, tak jsou to spíš penne carbonara á la Leňajs :-)

Na oleji jsem osmažila cibulku, po chvíli jsem přidala i slaninu a na jemno nasekaný česnek. Později také na tenké proužky pokrájenou papriku a rajčata. Opékám na pánvi dokud zelenina nezačne vonět. Mezitím jsem uvařila těstoviny al dente, slila jsem je a dala do mísy. Přidala jsem obsah pánve a tři žloutky a vše promíchala. A můžete podávat. Kdysi mi přišlo podivné přidávat syrový žloutek, ale až s ním to má tu pravou chuť.

PS: Recept je z časopisu Snadné vaření 07/2007

Žádné komentáře:

Okomentovat