Tagliatelle s masovou omáčkou Kouř - Půjdem horem, půjdem dolem...
Zdroj: http://www.vorelfilm.cz/kour.htm |
1 řapík celeru
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
100g slaniny nebo špeku
500g mletého vepřového
200ml zeleninového vývaru
400g širokých nudlí tagliatelle
50g strouhaného parmazánu
nastrouhaná kůra z 1 citronu
3 lžíce nasekané petrželky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Cibuli a celer si nakrájím na drobno a rozdrtím si česnek. Všechno to dám do hrnce smažit na rozpáleném oleji (asi 10min). Přidám pokrájenou slaninu a pět minut opékám. Potom vmíchám maso a dvě minuty smažím. Zvýším plamen, zaliju vývarem, osolím, opepřím a přikryté dusím asi 20minut. Mezitím jsem si uvařila těstoviny podle návodu. Scedím je a přisypu do hrnce s omáčkou a dobře promíchám. Nakonec jsem přihodila parmazán, strouhanou citronovou kůru a petrželku.
Doporučuje se podávat se salátem z mladých karotek, ale mně to chutnalo i samo s listy bazalky. Příště je do toho možná nasekám, hodí se k tomu. Dobrou...
PS: Recept je z časopisu Snadné vaření 06/2007.
Tak ... jsme si zazpívali a jde se chlastat!
OdpovědětVymazat