neděle 22. září 2013

20. Leňajs bojuje s jablečnými růžemi

Jakou sladkou tečku za nedělním obědem udělám, jsem přemýšlela už od pátku. V pátek jsem totiž poprvé dostala pověstná "jablíčka z čísi zahrádky" :-) Naštěstí od tak milé dívenky, že nemůže být ani zrnko podezření, že by šlo o nějaký úplatek :-) A k tomu ten časopis Billa Gusto od Alči... No zkrátka, inspirace si mě nachází sama, co Vám mám povídat. Navíc už nějakou dobu mám koupenou formu na muffiny, ale ještě jsem ji nevyzkoušela. Takže to všechno do sebe zapadalo jako puzzle. Recept se v časopise jmenuje jinak, ale toto se mi líbí víc :-)



Jablečné růže                                                   Gilbert Becaud - l'important c'est la rose

6 růží (6 děr ve formě):
1 plátek listového těsta
6 středních jablek zbavených jádřince
150g másla
40g moučkového cukru
1 lžička skořice
skořicový cukr
kůra z 1 citronu

Nejdříve nechám zkaramelizovat a na másle lehce orestovat plátky jablek posypaných moučkovým cukrem, skořicí a citronovou kůrou a nechám vychladnout. Připravím si formu na muffiny, kterou vysypu moučkovým cukrem a skořicí. Pak rozválím těsto a hrnkem o průměru 10cm vykrájím 6 kruhů. Těmi vyložím formu tak, aby okraje nepřečuhovaly, můžu je zarolovat. A propíchám dna vidličkou. Do každého korpusu vyskládám zkaramelizovaná jablka do tvaru růžice. Na závěr posypu skořicovým cukrem a dám péct do trouby na 180°C na 15-20 minut. Pozor! Šest jich určitě nestačí, jen se po nich zapráší :-)

A teď už jen mlask, mlask :-)


1 komentář:

  1. To teda vypadá nádherně! A teď, když je jablek všude hodně, ideální dezert.

    OdpovědětVymazat