
Jablečné růže Gilbert Becaud - l'important c'est la rose
6 růží (6 děr ve formě):
1 plátek listového těsta
6 středních jablek zbavených jádřince
150g másla
40g moučkového cukru
1 lžička skořice
skořicový cukr
kůra z 1 citronu
Nejdříve nechám zkaramelizovat a na másle lehce orestovat plátky jablek posypaných moučkovým cukrem, skořicí a citronovou kůrou a nechám vychladnout. Připravím si formu na muffiny, kterou vysypu moučkovým cukrem a skořicí. Pak rozválím těsto a hrnkem o průměru 10cm vykrájím 6 kruhů. Těmi vyložím formu tak, aby okraje nepřečuhovaly, můžu je zarolovat. A propíchám dna vidličkou. Do každého korpusu vyskládám zkaramelizovaná jablka do tvaru růžice. Na závěr posypu skořicovým cukrem a dám péct do trouby na 180°C na 15-20 minut. Pozor! Šest jich určitě nestačí, jen se po nich zapráší :-)
A teď už jen mlask, mlask :-)
To teda vypadá nádherně! A teď, když je jablek všude hodně, ideální dezert.
OdpovědětVymazat