Sorry, za ten pokydanej talíř :-) |
Když jsme byli u Toulů před dvěma měsíci na nedělním obědě, moc nám chutnala červená hustší polévka, taková variace na minestrone. Naštěstí ji Matu přihodila na blog, takže jsem ji dnes vyzkoušela :-) A je fakt boží :-)
Když jsem vymýšlela, co jako hlavní chod, vzpomněla jsem si na mamku. Ta nad tím přemýšlí často - vaří denně. A jak jsem na ni myslela, tak jsem si vzpomněla na moje oblíbené jídlo. A to tak oblíbené, že mi ho mamka udělala loni, když jsme se vrátili z dovolené na Blízkém východě v době ramadánu - vepřové se zapékanými bramborami a smetanou.
Jako desert jsem udělala rychlovku od Martina Škody a na to se těšte v dalším postu :-)
Vepřové se zapékanými bramborami a smetanou Tatabojs - Šťastnější
brambory
smetana na vaření
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Řízky jsem naklepala, osolila, opepřila a rozložila na dno zapékací mísy, kterou jsem předtím vymazala olejem. Okrájené brambory jsem nakrájela na kostičky na maso tak, aby bylo celé zakryté. Osolila jsem je, opepřila, a pak jsem vše zalila smetanou. Nakonec jsem mísu přikryla alobalem, posledních 20 minut peču odkryté, aby brambory zezlátly. Peču obvykle něco přes hodinu na 200°C.
Mimochodem, toto jídlo naopak líp chutná, než vypadá:-) |
Žádné komentáře:
Okomentovat