čtvrtek 8. srpna 2013

9. Leňajs bojuje s kuřecími prsy s caprese

Od včerejšího odpoledne nám nešla voda, takže rozmrazená kuřecí prsa musela počkat v lednici. Dnes potrubí opravili celkem rychle, takže jsem je mohla uvařit už k obědu. Co se týče receptu, byl vyvěšen v týdnu na zdi Apetit online. A vedro je ideální pro italská jídla, že? Navíc je to brnkačka... Pokud se dívíte, že máme jako přílohu zase pečivo, tak vězte, že lepší příloha k tomuto neexistuje, a že Lukáš má takovou přílohu nejraději.

Kromě muziky taky často jako background používám seriály... A tenhle je náš nejoblíbenější, který funguje i jako večerníček :-)

Kuřecí prsa s caprese                                     The Bib Bang Theory


4 kuřecí prsní řízky
8 nakládaných sušených rajčat nebo čerstvých rajčat
200 g mozzarelly, nakrájené na plátky
svazek bazalky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje

Troubu jsem předehřála na 200 °C a udělala do každého řízku z boku hluboký zářez. Naplnila jsem je rajčaty, plátky mozzarelly a bazalkou. Maso i náplň jsem osolila a opepřila. Potřela olejem a opékala na nepřilnavé pánvi 3 minuty po každé straně. Pak jsem jej dopekla v troubě, až jsou maso i náplň propečené (cca 25min).


3 komentáře:

  1. A jaký jsi nakonec dávala rajčata?

    OdpovědětVymazat
  2. No, chtěla jsem vyzkoušet ty z plechovky z Lidlu. Tak jsem to otevřela a zjistila, že je to takový nerozmixovaný protlak. :-D Ale když už jsem to otevřela, tak jsem tam jedno vylovila a nakrájela. Takže tam vlastně můžeš dát úplně jakákoliv rajčata :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem totiž jednou zkusila koupit sušený rajčata v oleji, ale nějak mi nevoněly

    OdpovědětVymazat