HAMBURGER PIONÝR
HAMBURGER PIONÝR
Nejdřív jsem koupila maso. Asi tak 1,2 kg hovězího (myslím, že mamka říkala, že to bylo ramínko) a 0,5 kg vepřové plece. Oboje jsem doma namlela, osolila, opepřila a přidala trošinku chilli. Všechno dohromady jsem rozmatlala rukama a uplácala 12 kulatých placek vysokých zhruba 2cm. Udělala jsem je o trochu větší než housky. Maso jsem připravovala den předem večer a tak jsem je potřebovala uložit do ledničky. Naskládala jsem je na tác proložené čtverečky pečícího papíru.Naskládala jsem je na tác proložené čtverečky pečícího papíru. |
Pak jsem se pustila do cibulové chuťovky. Nakrájela jsem na kolečka 4 červené cibule. Do kastrolku jsem nasucho nasypala 2 lžíce krupicového cukru, nechala rozpustit. Potom jsem přihodila kousek másla a cibuli. Za chviličku deci vína, stejné množství vody a pár kapek vinného octa. Plamen jsem ztlumila a nechala to vařit nejméně další půlhodinu. Z ohně jsem to stáhla až ve chvíli, kdy se mi to zdálo dostatečně husté na to, aby to nestékalo z hamburgrů.
Na omáčku jsem jen promíchala tyhle suroviny: 6 lžic majonézy, 3 lžíce kečupu, 1 lžíci hořčice, pár kapek citrónové šťávy, trochu soli a pepře a nakrájenou petrželku.
Hranolky jsem udělala z nových brambor. Jednoduše jsem je oloupala a nakrájela na hranolky. Potom jsem je vyprala ve vodě, osušila v utěrce, osolila a naolejovala. Dala jsem je na chvilku do hodně rozehřáté trouby, potom jsem troubu vypla a dopekla je až přišli hosti. (Celkově to zabralo tak 15 minut). Z plechu nešly úplně lehce, ale byly křupavé a dobré.
Griloval Zdenek. Na hodně rozpálený gril (bez ohně) položil placky a dělal asi 5 minut na každé straně. Než se maso udělalo, přidal tam na chvilku slaninu a na ještě kratší chvilku přepůlené housky.
Nakonec jsem to sestavila takto: houska - omáčka - salát - maso - slanina - sýr - cibule - rajče.
...přidal tam na chvilku slaninu... |
...salát - maso... |
- Maso bylo od řezníka z Moravské Třebové, housky z Lidlu (balené) a slanina taky (Delikatesní slanina uzená studeným kouřem).
Hustý! Na BurgerKing nemám nikdy chuť, ale tohle je něco jinýho! Budeme muset taky někde rozpálit gril :-)
OdpovědětVymazatVypadá to dost luxusně.Děláme hamburgery docela často a vždycky se parádně pře....Božsky chutnají s avokádovým dipem.Hodím sem recept, je škoda ho nevyzkoušet teď v létě, když jsou parádně zralý rajčata i avokáda.Jen jak bude chvilka času...nějak poslední dobou nestíhám:)
OdpovědětVymazat