středa 28. srpna 2013

8. Nedělní hruškový koláč

Když mi v sobotu přinesl soused kabelu hrušek máslovek, dostala jsem strašnou chuť na nějaký hruškový koláč nebo buchtu.Tak zatímco můj muž balil udice, já jsem sbalila stará čísla časopisů o vaření a vyrazili jsme k vodě.Děti si prázdninujou u babičky a dědy a my si u vody užívali ten božský klid.Hledala jsem v rybářské židličce recept a našla tenhle s kapkou francouzského šmrncu.

Hruškový koláč

 potřebujeme:
120g másla rozpušťěného + na vymazání formy
70g hl. mouky
1 sáček kypr. prášku
1/4 lžičky mořské soli
2 hrušky střední velikosti
150g krupicového cukru
2 vejce
Jak na to:
1. Předehřejte troubu na 180.Hlubší koláčovou formu (20cm) vymažte máslem
2. Do misky  prosijte mouku, přidejte kypř. prášek, sůl a promíchejte.
3. Hrušky oloupejte a vykrájejte.Nakrájejte na osminky a rozložte dokola na dno formy.
4. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny.Přidejte moučnou směs, promíchejte, přilijte máslo a zase promíchejte.Těsto přelijte na hrušky a dejte pécet asi na 40 min pěkně dozlatova.Po upečení překlopte na talíř.


Na tomhle receptu je fajn, že krásně vynikne chuť těch hrušek.Takže, milé dámy, podzimním receptům zdar!!! 
Recept je z jednoho ze starších čísel Apetitu. 

1 komentář: