Hruškový koláč
potřebujeme:120g másla rozpušťěného + na vymazání formy
70g hl. mouky
1 sáček kypr. prášku
1/4 lžičky mořské soli
2 hrušky střední velikosti
150g krupicového cukru
2 vejce
Jak na to:
1. Předehřejte troubu na 180.Hlubší koláčovou formu (20cm) vymažte máslem
2. Do misky prosijte mouku, přidejte kypř. prášek, sůl a promíchejte.
3. Hrušky oloupejte a vykrájejte.Nakrájejte na osminky a rozložte dokola na dno formy.
4. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny.Přidejte moučnou směs, promíchejte, přilijte máslo a zase promíchejte.Těsto přelijte na hrušky a dejte pécet asi na 40 min pěkně dozlatova.Po upečení překlopte na talíř.
Na tomhle receptu je fajn, že krásně vynikne chuť těch hrušek.Takže, milé dámy, podzimním receptům zdar!!!
Recept je z jednoho ze starších čísel Apetitu.
Zdar! To je takovej Tarte tatin ale z hrušek. Hned bych si dala.
OdpovědětVymazat