...a rozjely to společně s cuketou a lilkem. Chystali jsme v pátek grilovačku a tak mě napadlo vyzkoušet salát z pečených paprik. Bylo to jednoduché a celkem rychlé a příjemně mě výsledná chuť překvapila.
PĚKNĚ VYPEČENÉ PAPRIKY
|
Pěkně vypečené papriky |
Trochu jsem se inspirovala u Martina Škody, trochu u Pohlreicha, ale myslím, že kdybych neměla ani jednu z těchto kuchařek po ruce, dopadlo by to asi stejně. Protože na tomhle salátu vlastně nic není.
PĚKNĚ VYPEČENÉ PAPRIKY
Vezmu si
několik různobarevných paprik, opláchnu je a nechám tak. Umyju a nakrájím
půl cukety a
půl lilku na kolečka nebo půlkolečka. Plech potřu
trochou oleje a na něj položím všechnu zeleninu. Troubu rozpálím na 200°C a plech tam šupnu. Peču asi tak 10 minut, až jsou lilky a cukety takové lehce nahnědlé. Ty z plechu přendám do mísy a papriky tam ještě nechám. Během pečení z nich teče šťáva a černají. Až jsou měkké, vyndám plech z trouby a vložím na chvíli papriky do mikrotenového sáčku. Šlo to teda blbě, teklo mi to a tak, ale nakonec se povedlo. Až to trochu vychladne, papriky oloupu, stáhnu z nich semínka a nakrájím na větší kousky. Některé papriky se tak nějak rozpadly samy. Pak to přidám do mísy za lilkem a cuketou, osolím, trochu opepřím, pocákám olivovým olejem a troškou vinného octa. Přidám mátu a bazalku a zlehka promíchám.
Na tenhle salát se chystám už dlouho, ale vždycky mě odradí to loupání paprik:)
OdpovědětVymazatTo šlo líp, než jsem čekala, klidně to zkus.
OdpovědětVymazat