pondělí 12. srpna 2013

13. U Matyldy byly pěkně vypečené papriky

...a rozjely to společně s cuketou a lilkem. Chystali jsme v pátek grilovačku a tak mě napadlo vyzkoušet salát z pečených paprik. Bylo to jednoduché a celkem rychlé a příjemně mě výsledná chuť překvapila.

PĚKNĚ VYPEČENÉ PAPRIKY

Pěkně vypečené papriky



Trochu jsem se inspirovala u Martina Škody, trochu u Pohlreicha, ale myslím, že kdybych neměla ani jednu z těchto kuchařek po ruce, dopadlo by to asi stejně. Protože na tomhle salátu vlastně nic není.


PĚKNĚ VYPEČENÉ PAPRIKY

Vezmu si několik různobarevných paprik, opláchnu je a nechám tak. Umyju a nakrájím půl cukety a půl lilku na kolečka nebo půlkolečka. Plech potřu trochou oleje a na něj položím všechnu zeleninu. Troubu rozpálím na 200°C a plech tam šupnu. Peču asi tak 10 minut, až jsou lilky a cukety takové lehce nahnědlé. Ty z plechu přendám do mísy a papriky tam ještě nechám. Během pečení z nich teče šťáva a černají. Až jsou měkké, vyndám plech z trouby a vložím na chvíli papriky do mikrotenového sáčku. Šlo to teda blbě, teklo mi to a tak, ale nakonec se povedlo. Až to trochu vychladne, papriky oloupu, stáhnu z nich semínka a nakrájím na větší kousky. Některé papriky se tak nějak rozpadly samy. Pak to přidám do mísy za lilkem a cuketou, osolím, trochu opepřím, pocákám olivovým olejem a troškou vinného octa. Přidám mátu a bazalku a zlehka promíchám.



2 komentáře:

  1. Na tenhle salát se chystám už dlouho, ale vždycky mě odradí to loupání paprik:)

    OdpovědětVymazat
  2. To šlo líp, než jsem čekala, klidně to zkus.

    OdpovědětVymazat