LINGUINE S HRÁŠKEM A ŠUNKOU
LINGUINE S HRÁŠKEM A ŠUNKOU
Ve velké pánvi jsem rozehřála trošku másla, na něm osmažila najemno nakrájenou cibulku a po chvilce jsem tam přihodila na proužky nakrájenou šunku a moravské uzené. Pak mě napadlo tam nalít taky trochu bílého vína, tak jsem to udělala. Počkala jsem, až se víno odpaří a pak jsem přilila smetanu.(Teď je čas na hvězdičku dole.)
Přidala jsem 2 lžíce zakysané smetany a lžičku červeného pesta, osolila, opepřila. Zmírnila jsem oheň a pak jsem to mírně vařila celou dobu, než se uvařily linguine. Občas jsem to zamíchala a sledovala, jak to pěkně houstne. Těsně před tím, než byly linguine uvařené, jsem do omáčky přisypala hrášek. Ani jsem to potom nevařila, stačilo, aby se to jen společně prohřálo.
Při cezení těstovin jsem vodu neslila úplně, a těstoviny i s trošičkou vody jsem dala do pánve s omáčkou. Všechno jsem se snažila promíchat, což byl ovšem nadlidský výkon, takže kuličky hrášku jsem přidávala na talíř až jako poslední, nahoru na těstoviny.
* Ta smetana (teda šlehačka) se mi o víkendu nepodařila ušlehat. Tak jsem ju prostě přelila do misky, že z ní něco potom uvařím. No jak jsem si řekla, tak jsem udělala - až na to, že jsem zapomněla, že jsem ju osladila! No nezbylo mi nic jinýho, než celou omáčku po prvním ochutnání vylít přes cedník do ha... dřezu, propláchnout šunku s cibulkou vodou a pokračovat s novou šlehačkou. Proto jsem tam taky musela dát tu zakysanou smetanu, protože to bylo samozřejmě furt sladký. No nakonec to bylo dobrý a můžu být na sebe děsně pyšná, jaká su šikovná.
Hehe... náhoda je mnohdy nejlepší. Hlavně, aby si člověk pamatoval, jak se mu to stalo :-)
OdpovědětVymazat