čtvrtek 15. srpna 2013

16. U Matyldy se rozplývaly Pavlovy

...hlavně v puse tety Hanče a mamky, protože měly dnes svátek. Včera jsme nasbírali spoustu ostružin a k tomu jsem objevila jednu kuchařku o sněhových dortech. No a když už se rodil v hlavě plán na dnešní dezert, tak přišlo to poslední, co bylo potřeba - okouzlení blogem Laskominy od Maryny.

OSTRUŽINOVÉ PAVLOVY





Už několikrát jsem tenhle dezert viděla v různých časopisech a na webu, ale nikdy jsem se neodvážila ho vyzkoušet. Což byla chyba, protože je vlastně celkem jednoduchý. Člověk toho na něj ani moc nepotřebuje, když je to vlastně taková obrovská pusinka.

OSTRUŽINOVÉ PAVLOVY

Pusinky/Pavlovy jsem dělala přesně podle receptu u Maryny. Takže to udělejte taky tak. Jediné, co jsem neměla, byl bramborový škrob, tak jsem to udělala z kukuřičného. 

Ve zkratce: ušleháte bílky se špetkou soli do sněhu, do něj zašleháte postupně cukr, škrobovou moučku a citrónovou šťávu. Je to krásně hladké a lesklé a perfektně se to tvaruje na plech. Pavlovy se pečou poměrně dlouho - v receptu je hodina a pak ještě čas na chladnutí, ale teď už vím, že to příště bude chtít péct déle. 6 Pavlov z jednoho plechu mi totiž při chladnutí  popraskalo, trochu se místy propadly. 
Po upečení jsem ušlehala šlehačku (bez cukru). Opatrně jsem přemístila Pavlovu z plechu na tác. Potom na ni šlehačku, na ni ostružiny, na ně další Pavlovu a nahoru bobek šlehačky a pár ostružin. Zdálo se mi to málo, tak jsem to ještě trochu polila zředěnou ostružinovou marmeládou. Ta má totiž tak parádní barvu, že jsem ji tam prostě musela někam dát.
Tak se nebojte a zkuste to taky, je to efektní a přitom se vlastně ani moc nenadřete. Naše teta taky pěkně čučela. Ale celý to nesnědla, bábovka :-)


Všechno nejlepší!

1 komentář:

  1. No teda Matu, to vypadá tak krásně, seš borec:)Úplně na to mám chuť.

    OdpovědětVymazat