Pečený pstruh s česnekem a tzaziki Mark Lanegan - Wedding Dress
Na pstruha

8 stroužků česneku
hrst čerstvé hladkolisté petrželky
1 velká lžíce másla
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Troubu jsem předehřála na 200°C (jo, v tomhle vedru!). Do kůže ryb jsem udělala 3-4 šikmé zářezy, tím se dostala chuť koření do masa. Rybu jsem dobře osolila a opepřila. Česnek jsem oloupala a rozmačkala najemno v hmoždíři. Zhruba v půlce promačkávání jsem přidala nasekanou petrželku. Po řádném propracování jsem přidala lžíci másla a všechno jsem smíchala. Ochucené máslo jsem vmasírovala do zářezů, do břišní dutiny a přes celou rybu. Poté jsem dala ryby asi na 20 - 25 minut do trouby.
Na tzaziki
1 velká salátová okurka
1 velký bílý jogurt (nejlépe řecký)
snítka čerstvého kopru (ale obejde se to i bez něj, u nás
v zelenině mi ho vyprodali před nosem)
3 lžíce extra panenského olivového oleje
šťáva z 1 citronu
2 menší stroužky česneku
mořská sůl a čerstvě umletý pepř
Nejprve jsem si oloupala okurku, zbavila jsem ji semínek, nastrouhala a vymačkala přebytečnou vodu. Pak jsem přidala jogurt, citronovou šťávu, nasekaný kopr, sůl, pepř a rozmačkaný česnek. Všechno jsem důkladně promíchala, přidala olivový olej a zase důkladně promíchala. Dochutit a dát vychladit a je hotovo :-)
Muselo to být moc dobrý. Rybu bych si dala taky, mňam.
OdpovědětVymazatNo, myslím, že příště zkusíme pstruha takto :)
OdpovědětVymazatReceptík vypadá moc dobře,určitě taky uděláme,dík za inspiraci
OdpovědětVymazatmamka