neděle 21. července 2013

1.Co vařit, když je málo času

Potřebovala jsem uvařit něco, co mi zabere málo času.Takže zatímco u nás vrcholí meruňkové šílenství ( Petr sbírá meruňky na kořalku, já zas na marmeládu), musím vymyslet nedělní oběd. Po prozkoumání našich zásob jsem objevila uzené vepřové koleno z naší zabijačky.Dopadlo to výborně.Stihla jsem během vaření a pečení spoustu práce a ještě jsme si pochutnali. Recept a postup dodám zítra.




Recept
Koleno vložím do vroucí vody a vařím asi hodinu, někdy dýl.Vodu sliju a z vývaru udělám uzenou polívku a to tak, že naházím do té vody zeleninu, co mám doma, povařím doměka a je polívka hotová.
Koleno dám do pekáčku, trošku podliju a peču asi hodinu a půl na 180 a poslední půl hoďku zapnu v troubě gril, aby se udělala kůrčička.
Podávám na dřevěném prkýnku, nesmí chybět dobrá hořčice, křen nejlíp nastrouhaný s jablíčkem, kyselá okurka a hlavně ubrousky na utření mastné pusy!!!

2 komentáře:

  1. Já jsem normálně ještě koleno nejedla a teda čumím, jak dobře vypadá! Myslím to - ke spokojenosti Zdenka - někdy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenek bude spokojenej maximálně.Chlapi se olizovali až za ušima.Já jsem to totiž všechno naložila do krabice a odvezla na sad.Najedli se tři dospělí a čtyři děcka.

      Vymazat