Pečená cizrna:
olivový olej
koření dle vlastního výběru
Super je, že je to fakt jednoduchý, nedá to moc práce a můžete si vymyslet hromadu variací, takže to může být pokaždý jiný. Cizrna musí být měkká a vysušená. Já použila kvůli nedostatku času cizrnu z plechovky, takže jsem ji slila, pořádně propláchla vodou a vysušila. Jinak bych radši použila suchou cizrnu. Tu je dobrý večer předem namočit do vody (vlastně jako většinu luštěnin). A před pečením povařit. Když mám takhle cizrnu namočenou přes celou noc, vaření pak netrvá nijak dlouho, určitě míň jak hodinu. (Přiznávám se, dělalo mi fakt problém nesež..t tu cizrnu samotnou ještě před upečením. Měkká, uvařená cizrna chutná trochu po oříšcích a je vážně žravá.)
Tak, cizrna je měkká, suchá. V misce jsem ji zakápla trochou olivovýho oleje (ne, cizrna v oleji opravdu nemusí plavat) a zasypala kořením (nasypala jsem tam sůl, pepř a chilli - říkala jsem už, že mám ráda pálivý jídla?). Pak jsem se trochu zapatlala, když jsem to celý rukama promíchala, aby byla každá kulička kořením obalená. Nakonec jsem to všechno vysypala na plech a upekla. Troubu jsem zkusila pustit na 150⁰C a dělalo se to 40 minut.
Toto zobání se dá i studený, ale mě to teda nejvíc chutnalo ještě teplý. Tenhle recept jsem kdysi viděla u Lucky a strašně dlouho ho chtěla vyzkoušet. Koření můžete zkusit jaký chcete, podle vaší chuti.
- sůl, pepř, provensálské koření
- sůl, garam masala
- sůl, rozmarýn, česnek ... a hromada jinejch kombinací
A kdo rád sladký, tak má možnost. Stačí místo koření přidat skořici a med, popř. javorový sirup.
Příští týden bude u nás party, tak to nejspíš vyzkouším, zní to zajímavě.
OdpovědětVymazat