Ráno před probuzením se mi zdál sen, ve kterém (teda sorry, že Tě tak často uvádím. Ale asi to způsobila včerejší zásilka:-) mi říká Matylda stylem uncle Sama: "Nedívej se na internet!" ---->
Tak jsem raději sáhla po kuchařce. A jak tak listuju, a jak si tak zapisuju ingredience, které si MUSÍM! pořídit, dostala jsem hlad a v tu chvíli jsem otevřela stranu 72 a vykoukla na mě omeleta, na kterou (světe div se) ingredience doma mám.
Ovšem nazývat toto jídlo snídaní můžu jen já a můj muž. Takže pro ostatní je to spíš brunch.
Máte rádi brunch? Můj oblíbený seriál se tomuto tématu věnuje víc, než se na první pohled zdá: Marshallův brunch Ale ne všichni tam mají na brunch stejný názor :-) Is a brunch cool?
zdroj: http://fyeahjoemanganiello.com/post/11102814839/himymappreciation-brad-to-marshall-i-mean |
Takže k omeletě s petrželkou si pusťte Lydia Lunch - Spooky a pusťte se do toho:
na 1 porci
3 vejce (já doporučuju dvě, protože je to fakt velký a sytý)
snítka hladkolisté petrželky
strouhaný parmazán
1 lžíce másla
sůl, pepř
Vajíčka rozšlehám v misce, přidám nasekanou petrželku, sůl a pepř. Na pánev dám rozpustit máslo a pak vliju připravená vajíčka. Při střední teplotě nechám 10-15 vteřin lehce bublat a pak je od okrajů pánve směrem ke středu shrnuju. Zbytek pánve vždy zaplním neztuhlou částí, pomáhám si třesením pánve. Na pár vteřin je tak nechám a postup opakuju. Nakonec posypeme sýrem a přehneme v půli. Marťa doporučuje servírovat s chlebem, lehkým salátem z mrkve, listů salátu a francouzského dresinku, který popisuje na jiné straně.
S ledovým mátovým čajem pro dnešní den dobrý rozjezd.
Parmazán omeletu ozvláštnil tak, že Lukáš zastavil pohyb čelistí a zeptal se, co v tom je.
Dobré ráno :-)
To mě normálně nahlas rozesmálo, úplně se v tom Tvým snu vidím :-D A brunch je boží věc, akorát náš Matěj má prej radši klasický snídaně (rozuměj o 3 až 4 hodiny dřív). Tak vajíčkům zdar!
OdpovědětVymazat