neděle 21. července 2013

1. Hanče vaří CUKEŤÁKY

Včera jsme od Kubovy babičky dostali dvě krásné cucchini, které jsme si sami ustřihli přímo na zahradě, a tak jsme se rozhodli, že si dneska uděláme moje oblíbené cuktové bramboráky. Když jsem je strouhala, napadlo mě, že je to vlastně blbej název, když tam není ani jedna brambora, takže jsem je pojmenovala cukeťáky :)






 Celá superchuť klasických bramboráků se skrývá v majoránce a česneku... Já majoránku na okně nemám, tak jsem si řekla, že když to stejně nejsou bramboráky, můžu si tam dát co chci, takže jsem si na okně ustřihla pár snítek svého nádherně rostoucího tymiánu a přidala je k nastrouhané cuketě...
Když nemáte majoránku, tak tam dejte tymián! :D




Když máme nastrouhanou cuketu, osolíme ji, okořeníme tymiánem, přidáme hodně česneku, mouku a vajíčka a pak to celý ... 
osmažíme ----->








A je to!

My jsme to jedli jen tak, ale myslím, že musí být super si to třeba namáčet do nějakého dresinku... Kdybych doma měla kysanou smetanu, zamíchala bych do ní česnek, nebo si rovnou udělala tzatziki. S tímhle skvělým letním jídlem, by to bylo určitě dobrý dost :)







Co tedy potřebujeme:
2 cucchini
hladká mouka
4 vajíčka
sůl a pepř
tymián
olej na smažení

2 komentáře:

  1. Už vím, co uvařím, až v Borotíně bude zas: "Ty cukety nikdo nežere!" :-)

    OdpovědětVymazat
  2. jo super inspirace. Taky sem je dělala a dobrý. Babička je dnes dělala v troubě na pečícím papíru a zdály se mi ještě lepší:)

    OdpovědětVymazat