Moje letošní úroda mangoldu je fakt veliká.
Kromě normálního špenátu s vajíčkem a bramborem k obědu, byl k večeři salát z listů.
V tomhle vedru parádní svěží, ale sytá večeře.
Recept
1.Natrhané listy(asi 500g) špenátu dáme do mísy.
2.Tři plátky toasťáku nakrájíme na kostičky a na oliváči je lehce osmažíme, přidáme 1 rozdrcený stroužek česneku a ještě chvilku opékáme.Vyndáme a můžeme odsát na papírové utěrce tuk.
3.Do pánve dáme na kostičky nakrájenou slaninu (asi 10 plátků) a osmažíme dokřupava.
4.Slaninou posypeme špenát a zalijeme nějakou zálivkou, co máme rádi.Někdy se mi chce třeba udělat ze zakysané smetany a jogurtu, přidám bylinky, sůl pepř, na co mám zrovna chuť.A někdy se mi prostě nechce, tak vytáhnu nějaký hotový dresing z ledničky, např. italský byl naposledy.
5.Promícháme a posypeme krutony.
Doporučuju udělat salátu velkou mísu, Petr mi ho minule skoro snědl!!!
Recept mám z červnového Gurmetu
Už fakt nevím, co mám zkusit první. Tohle si dáme se Zdenkem určitě někdy v týdnu na večeři. A pak se nedivte, že nepřidávám žádný recepty, když vařím všechno podle vás!
OdpovědětVymazatUdělej toho fakt hodně, já jsem ho dělala už podruhý a zas mi ho skoro všechen sež....Záleží hlavně na té zálivce, pokaždý to bylo jiný, ale pokaždý moc dobrý.Tak pak napiš, jak vám chutnal
Vymazat